joi, 29 aprilie 2010

Russian Doll Make-up


Ingenuu, sexy, usor de realizat si de mare efect, la fel ca un flirt delicat. Iata doar citeva atribute ale stilului de machiaj rusesc, pe care si noi le-am incercat luna aceasta.
Fara indoiala ca rusoaicele au ceva special. Ne incinta cu un aer de fe meie-copil, jucausa, dar in acelasi timp seducatoare, si afiseaza in general un machiaj in ton cu aceasta atitudine dezinvolta. Stilul rusesc presupune un make-up realizat in culori naturale, ce ofera fiicelor Evei exact aerul jovial si dulce al papusilor. L-ai vazut adesea la Natalia Vodianova, protagonista unei linii de machiaj speciale, lansate de Guerlain in aceasta toamnasi denumita The Russian Doll.

Pentru un look de Matrioska, alege cosmetice in nuante pale, suave, in note trandafirii si in culoarea piersicii (mai ales pentru blush). Pastreaza pentru ochi un machiaj mini malist (eyeliner si mascara, fard trandafiriu), blush in culori roz sau bej-portocaliu, aplicat pe linia pometilor si usor dedesubtul lor. La rindul lor, buzele pot fi pastrate in nuante naturale sau, daca iti doresti o „pata de culoare”, foloseste un ruj cu efect mat, rosu purpuriu sau usor portocaliu. Dar e singura concesie! Nu uita ca trebuie sa arati ca o papusa ingenua, nu ca o diva a cabaretului.

Si poate cel mai important, daca apelezi la un ruj intr-o culoare puternica, fii sigura ca alegi unul cu efect mat, cu ajutorul caruia sa desenezi fidel linia buzelor (te poti ajuta si de un creion in culoarea lor naturala). De regula, insa, rujul cu textura mata poate crea un efect de buze deshidratate, ceea ce noua ni se pare extrem de inestetic. Mizeaza mai degraba pe un truc dezvaluit noua de catre Pat McGrath: „Rujul tau de zi cu zi poate sa arate mat daca, inainte sa-l aplici, folosesti ca baza de machiaj un strat de anticearcan si apoi aplici rujul in straturi succesive, pina cind iti ofera impresia de opac”.

Sursa: ELLE

3 comentarii:

  1. De cautat si machiajul Barbie Doll. A aparut un filmulet de la NY Fashion Week din show-ul lui Jerremy Scott pentru primavara/vara 2012. Cu exemple de Barbie make-up.

    RăspundețiȘtergere
  2. Machiajul rusesc pune mult accent pe baze colorate, combinatii de pudre, culorile trebuie aplicate in degrade. Rusoaicele iubesc machiajul. In tehnica de machiaj rusesc ochiul este esential. trebuie incadratintr-o forma si tocmai de aceea se pune accent pe culori. La fel, rusoaicele folosesc rujuri in culori aprinse.

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelentele tusele conturate de acest articol despre machiajul rusesc. Rujul cu textura mata este pus in evidenta de acest tip de machiaj. Un articol interesant...

    RăspundețiȘtergere