miercuri, 28 iulie 2010

Etapele machiajului

Tehnica machiajului necesita o indemanare speciala pe care orice femeie o poate capata cu timpul. Pentru inceput puteti urma un curs de automachiaj, unde, cu ajutorul unui make-up artist veti determina natura tenului, armonia culorilor si indicatia folosirii produselor cosmetice si de machiaj.
Pregatirea tenului
Demachierea constituie o conditie esentiala pentru pregatirea obrazului in vederea machierii. Ea se realizeaza cu crema sau cu lapte demachiant care se alege in functie de natura tenului. Pentru zona ochilor se va folosi un demachiant special.
Tonifierea - se sterge fata cu o lotiune tonica sau apa termala. Se va evita zona ochilor si a buzelor.
Hidratarea - se aplica crema de baza, protectoare si se lasa cateva minute pentru a fi absorbita de piele. Crema se alege in functie de natura tenului, in general ea trebuie sa fie semigrasa, hidratanta si sa se intinda usor.

Baza machiajului
Primer. In functie de efectul dorit se poate aplica pe fata un primer si un elixir hidratant in zona ochilor.
Fond de ten. Modul de aplicare a fondului de ten depinde de consistenta acestuia. Daca fondul de ten este fluid sau crema se va aplica cu o pensula sau direct cu degetele, avand grija ca mainile sa fie perfect curate, cu pielea neteda.
Fondul de ten se aplica in cantitati foarte mici, mai bine sa fie insuficient decat sa fie prea mult. El trebuie sa formeze o pelicula foarte subtire, aproape invizibila. Pe frunte, la tample, in zona de insertie a parului, pe aripile nasului, in santul nazo-labial, pe gat fardul se estompeaza, astfel incat sa nu existe o linie de demarcatie. Seara, fondul de ten se mai poate aplica pe decolteu si pe ceafa daca vom imbraca o rochie decoltata.
Culoarea fondului de ten va fi ca nuanta cat mai apropiata de carnatia naturala .In cazul in care obrazul prezinta anumite imperfectiuni se va recurge la machiajul corector.
In aceasta faza, daca este necesar, se poate aplica fardul anticearcan, care se va folosi numai daca cearcanele sunt foarte pronuntate, daca ochii sunt infundati si mina generala proasta.
Aplicarea pudrei are un efect binefacator pentru piele datorita rolului ei protector impotriva intemperiilor. Ea acopera imperfectiunile fetei si imprima acestuia un aspect catifelat.
Pudra se aplica peste fondul de ten bine intins si uscat, cu ajutorul unei pensule. Se va incepe cu mijlocul fetei: fruntea, nasul, barbia si apoi pe obraji, tample, maxilare, gat.
Culoarea pudrei va fi aleasa intr-o nuanta putin mai deschisa decat fondul de ten, in scopul de a imprima tenului transparenta si naturalete .
Machiajul ochilor
La alegerea culorii vom avea grija sa nu exageram, astfel: blondele nu vor folosi negrul, ci brun, albastru sau verde, armonizat deci cu culoarea ochilor, a imbracamintei etc.
Pentru conturul ochilor se traseaza o linie cu un creion, din interior spre exterior.
Pentru sprancene se poate folosi un creion sau un fard de sprancene.
Rimelul va fi aplicat cu rabdare. Dupa ce s-a uscat primul strat se trece la aplicarea celui de al doilea. La sfarsit periem surplusul cu o periuta curata si despartim eventualele gene lipite intre ele. Astazi exista moda genelor false.  
Machiajul buzelor
Cu ajutorul unui creion special se va trasa conturul buzelor, din interior spre exterior.
Dupa aplicarea conturului se va aplica rujul  si/sau gloss-ul.
Pentru a obtine un ruj mat, vom aplica peste ruj un strat de pudra, procedeu care are avantajul de a-l mentine pe buze o perioada mai indelungata.
Fardul de obraz
Aplicarea fardului de obraz trebuie sa imite o imbujorare naturala imprimand tenului o mina sanatoasa; de asemenea, trebuie sa sa nu fie prea intensa, alegandu-se culoarea in funtie de culoarea tenului.
Retusuri
Priviti-va in oglinga din diferite unghiuri. Urmariti detaliile si aspectul final al machiajului. Retusati acolo unde este cazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu