miercuri, 8 iunie 2011

Stilizare sprancene

Sprancenele au un rol deosebit de important in armonia si simetria fetei. Sprancenele sunt, asa cum obisnuiesc sa spun, "rama chipului". Daca la barbati sprancenele exprima forta si vitalitate, la femei ele au rolul de a sublinia expresivitatea ochilor, de a aduce lumina si tinerete.
Dar daca, tot incercand sa le modificati, le stricati si nu isi mai revin? Forma neclara sau lipsa totala ori partiala a sprancenelor ne schimba armonia fetei si ne adauga cativa ani buni pe fata!

E foarte greu sa va pensati singuri in oglinda si sa obtineti o forma perfecta a sprancenelor. Daca nu vreti sa gresiti, apelati la un profesionist care sa le dea pentru inceput forma corecta. Rugati stilistul sa va spuna care sunt zonele de care va puteti atinge dupa un timp in cazul in care firele de par vor creste si veti avea nevoie de retusuri. Doar asa veti putea ajunge la o forma potrivita cu fizionomia.

Stilizarea sprancenelor se realizeaza cu ajutorul pensetei si are ca scop crearea formei sprancenei in concordanta cu fizionomia (se au in vedere aspecte legate de forma fetei, morfologia ochilor si a nasului, culoarea parului).
Procedura include si vopsirea sprancenelor atunci cand situatia o impune (culoarea parului difera de culoarea firelor din spranceana).
Pentru a calma si dezinfecta zona pensata se foloseste o crema antibacteriana speciala si in final se fixeaza firele din spranceana in forma finala.

Stilizarea sprancenelor la femei
Sprancenele femeii trebuie sa puna in valoare cat mai bine trasaturile. Astfel pentru o fizionomie alungita sprancenele au o forma dreapta. Fata plina cu mandibula proeminenta cere ca spranceana sa fie car mai arcuita. Distanta dintre sprancene este data de morfologia ochiului (de exemplu in cazul ochilor apropiati sprancenele se vor distanta usor). Un specialist va sti sa iti puna in valoare trasaturile printr-o forma perfecta a sprancenei.
Stilizarea sprancenelor la barbati
Sprancenele barbatului trebuie sa arate ingrijit, dar sa nu se cunoasca ca sunt pensate. Se pastreaza forma lor naturala, fara a accentua arcuirea (asa cum este in cazul femeilor). Tendinta este de a realiza o spranceana dreapta, masculina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu