joi, 21 iunie 2012

Despre PRO si PROfesionalism in machiaj

Deseori lumea ma intreaba "Ce inseamna machiaj profesional? Care este diferenta intre un machiaj pe care il fac acasa si unul profesional? "
Este una din intrebarle pe care mi le-a adresat si Maura Anghel (jurnalist) zilele trecute, intr-o scurta vizita la scoala.
Ei bine inseamna in primul rand tehnici si in al doilea rand produse profesionale. Este important ca machiajul sa puna in valoare trasaturile si sa ascunda micile imperfectiuni. De exemplu daca ai un nas alungit sau o mandibula proemienta prin tehnici ale machiajului corector putem estompa si corecta acest lucru. Totul e joc de lumini si umbre, rezultand iluzie optica.Tehnicile se invata la cursuri specializate, in nici un caz de pe site-uri,blog-uri,filmulete pe youtube.Admir si urmaresc multi bloggeri pasionati de arta frumosului, insa nu trebuie confundata aceasta pasiune pentru culoare cu machiajul profesional. (Oare stiti la ce ma refer? )
In al doilea rand un makeup artist care se respecta lucreaza cu produse profesionale ce sporesc rezistenta machiajului si asigura o pigmentare eficienta. Am o satisfactie extraordinara cand, dupa aproape 24 de ore ma suna o mireasa sa imi spuna ca machiajul a rezistat impecabil, in ciuda caldurii sau a faptului ca a dansat toata noaptea. Este cea mai mare satisfactie pe care ti-o da, in opinia mea, aceasta meserie: sentimentul lucrului bine facut si al clientului multumit.
La cursuri se pot invata tehnicile adecvate pentru diferite tipuri de ten (pentru ca si aici e un secret- alegerea texturilor potrivite,in functie de structura pielii), pentru morfologii diferite ale chipului,ochilor,buzelor. Sunt aspecte ce tin de machiajul profesional de infrumusetare.
Partea artistica vine, in meseria de machior, odata cu machiajul fantezie, face&body painting, machiajul de podium, machiajul pentru fotografie.
Si sa va mai povestesc si despre faptul ca un profesionist ar trebui sa stie istoria machiajului? Sau machajul de teatru si televiziune!
Si cate amanunte mai sunt!!! Dar va las sa le descoperiti pe pagina de fb a scolii de makeup : https://www.facebook.com/makeuptouchacademy/?fref=ts

pupici cu slicpici!

Ana W.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu