miercuri, 22 iunie 2016

Machiaj semipermanent. Tatuaj, micropigmentare, microblading, ce aleg?

Machiajul semipermanent - o cale de a te trezi cu sprancene perfecte, eyeliner sau buze tusate in nuanta preferata. Care varianta este cea mai potrivita?


Tatuajul cosmetic sau machiajul semipermanent este astazi o necesitate , o modalitate de revenire la frumusetea naturala. Am cautat mereu cele mai naturale solutii pentru clientii mei : redesenarea firelor in spranceana - tehnica 3d sau 6d, microblading cu pigmenti medicali, reconturarea si volumizarea prin desen semipermanent a buzelor, eyeliner in tehnica sfumato pentru a reda densitatea genelor, redesenarea areolei mamare, repigmentarea pielii peste cicatrici sau alte afectiuni medicale.


Tehnicile machiajului semipermanent pot fi dobandite la cursuri specializate si exersate cu multa atentie si studiu. Pigmentii si unghiul de implantare al acestora pe tegument depinde de zona pe care se lucreaza. Pe corp se poate lucra in unghi de 90 de grade cu stiloul de tatuaj (si cu pigmenti mai puternici), pentru o rezistenta indelungata. Pe zona fetei este preferabila o implantare in unghiuri de 45 de grade sau mai mici, cu efect de umbra si presiune mica, pentru a simula realitatea in rezultatul final. Machiajul semipermanent tine intre 1 si 3 ani, in functie de tehnica aplicata , de calitatea pielii si ingrijirea post operatorie.

Recent am fost invitata la o emisiune tv, unde am fost intrebata despre opinia mea vis a vis de tatuaj si frumusete naturala.  Nu am fost niciodata adepta cernelii impregnata pe piele pentru totdeauna. Traim intr-o continua schimbare, in tendinte care dau tonul. Daca am fi in anii 20 de exemplu am desena sprancene subtiri, descendente, care sa creeze naivitate si chip angelic. Astazi se poarta mult naturalul si stilul androgin, sprancene drepte, aproape nepensate, culori naturale pe buze si efecte fine. Iata asadar de ce pe fata nu se realizeaza tatuaj, ci machiaj semipermanent, cu pigmenti speciali.

La ultimul congres al care am participat ca si makeup artist in machiajul semipermanent am facut un exercitiu de simulare interesant. Am relizat pe o piele artificiala un machiaj semipermanent, apoi am imbracat suprafata cu ciorap de lycra. Am vazut astfel cum arata lucrarea noastra dupa 6 luni - 8 luni de la procedura. Apoi am mai asezat inca o bucata de ciorap si am vazut cum arata lucrarea dupa 1 an. Si tot asa, simuland astfel regenerarea pielii si explicand asftel "decolorarea" in timp a lucrarii.

Detalii tehnice si alte informatii despre aceasta procedura gasiti aici:
http://makeuptouch.ro/ghidfrumusete/195-machiajul-semipermanent-in-detaliu.html

si

http://makeuptouch.ro/ghidfrumusete/191-machiajul-semipermanent-micropigmentarea.html
 .


Iar daca vreti sa vizionati emisiunea cu mine si artistul tatuator Castor puteti accesa link-ul urmator:

http://stiri.telem.ro/emisiuni_difuzate/oameni-de-poveste-tendinte-vara-2016--3656.html


 

Am pus in acest articol si cateva lucrari de ale mele. In final vreau sa va recomand sa programati procedurile de pigmentare (de orice tip) dupa luna octombrie, cand razele UV nu mai pot influenta atat de mult cromatica finala a lucrarii.

Cu drag, spre informare si frumusete naturala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu