miercuri, 21 decembrie 2016

Despre piele si despre tine

Am studiat ani de zile ca sa ajung sa scriu acest articol. Este despre piele si despre tine.
Pentru ca pielea este oglinda ta si a vietii tale.

Adica pielea este un organ (cel mai mare organ al corpului) care reactioneaza continuu atat la mediul interior cat si la cel exterior. Ea face legatura intre noi si lumea in care traim.
Nu degeaba spunem ca "emanam prin toti porii" o anumita stare.
Am intalnit persoane pe chipul carora pur si simplu se vedea bucuria, pielea era luminoasa, stralucitoare, uniforma, ochii limpezi si calzi.
Si am intalnit si chipuri incrancenate, obosite, tensionate, lipsite de vlaga...
Asadar pielea noastra este oglinda vietii noastre.
Desigur ca medicul dermatolog sau cosmeticiana cu experienta pot fi un real ajutor pentru piele, insa atata timp cat problema persista rezultatele reapar. Voi contura cateva aspecte pe care le-am observat dealungul timpului la clientele mele.

Aspectul tern, obosit al pielii si pielea deshidratata  sunt consecinte ale unui efort mare in comparatie cu timpul alocat relaxarii si refacerii organismului. Perioada cea mai importanta de refacere a pielii este pe timpul somnului (in special intre orele 22 si 00, cand se sintetizeaza elastina si colagen). Carentele de vitamine dau aspectul tern al pielii (tonuri cenusii, pete).

Cearcanele  sunt evidentiate de toxinele din organism. Atunci cand organismul nu se reface suficient nu se poate curata in totalitate, apare o ingreunare in sistemul digestiv si de drenare a bilei, apoi ingreunarea ficatului.  In acest caz putem ajuta organismul band multa apa si , din punct de vedere psihologic, iertandu-ne si iubindu-ne .

Acneea apare de obicei in perioadele de dereglare hormonala (nu vorbim despre acneea provocata de stafilococ, streptococ sau alte bacterii, unde diagnosticul si tratamentul tin de dermatologie ). Acneea apare pereponderent in perioada 14-24 ani, perioada adolescentei, cand organismul sufera modificari majore s cand pur si simplu explodeaza. In acest caz poti tine sub control evolutia prin folosirea unor produse adecvate (insa nu iritante, atentie!) de ingrijire a pielii , curatarea si purificarea sunt cuvinte cheie. Echilibrul interior este important.

Dermatita este intalnita pe fondul unui sistem imunitar hipertrofiat si este accentuata de periaodele de stress. S-a demonstrat ca persoanele ce au dermatita sunt fiinte extrem de sensibile, ce traiesc orice emotie mai intens (o mare parte dintre artistii neintelesi au aceasta afectiune). Atata timp cat pielea nu are protectie ea devine vulnerabila si predispusa la crapare, inflamare. Asadar, alegeti sa traiti cu bucurie si protejati-va. Un medic pediatru american spunea ca dermatita este un semn al necesitatii de mangaiere. Ce interesant.

Pielea foarte uscata, flasca, subtire am intalnit-o la femei blajine si triste, incercate de viata, care pur si simplu parca au uitat de ele. Cunoasteti probabil acele mame care si-au dedicat intreaga viata crearii unei familii, care au uitat de ele si de timpul lor petrecut spre implinirea personala. Bucuria sintetizeaza colagen, pielea flasca nu are colagen...

Zona pometilor sensibila, rosiatica  este un rezultat al "macinarii interioare". Evident de aici si directa legatura cu problemele digesive, dureti de stomac, ulcer. Este specifica persoanelor care au activata rana de nedreptate si care mereu se simt "sub presiune" din aceasta cauza. Din exterior se poate ameliora aceasta problema cu ajutorul serurilor cu colagen ce patrund adanc pana la nivel de derm si refac stratul hidro-lipidic al epidermului. Atentie la produsele de curatare, sa nu contina alcool si sa fie cat mai blande. Eventual puteti folosi un spray cu ceai de musetel pe care sa il folositi inainte de crema.

Tenul gras, uleios  este un atu pentru ca el imbatraneste cel mai greu. De obicei persoanele vesele. cu pofta de viata au o piele foarte luminoasa si grasa. Iata de unde si aspectul pielii femeii insarcinate in primele luni. Atata timp cat acest ten este atent curatat si sunt folosite produse pe baza de apa totul este sub control. Inflamarea si cosurile apar la tenul gras atunci cand si organismul are nevoie de detoxifiere si echilibrare. Ceaiul verde este miraculos in acest caz.

Barbia dubla si pometii nemarcati sunt oglinda oamenilor ce nu fac sport constant, ce nu sunt foarte activi fizic. Prin sport cantitatea de oxigen din sange creste si tonicitatea muschilor este amplificata. Desigur, masajul ajuta mult in acest caz. Pe mine ma ajuta sa imi tin cream de noapte pe noptieera si sa imi fac ritualul de hidratare seara stand intinsa in pat , cu ochii inchisi si masandu-mi fiecare muschi. Este momentul meu de relaxare si introspectie.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca factorul genetic influenteaza imbatranirea pielii cu pana la 1%. Ceea ce este foarte foarte putin... Asadar nu mai avem cum sa spunem" ai gene bune".. Pana la urma conteaza tot ce ingeram (fizic, eteric, emotional, spiritual, etc).

Frumusetea vine din interior si.. se vede la exterior.

Pentru a vedea frumusetea altfel, cu drag , pentru voi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu