luni, 17 ianuarie 2011

Tendinte machiaj primavara-vara 2011

Noul sezon ne aduce cateva schimbari majore in machiaj, dominat acum de o simfonie de rozuri, accente vii de corail-piersica-violet si nuante neutre de alb-gri-argintiu. Toate casele mizeaza pe rafinament si asocieri de culori delicate, opuse look-ului dramatic din sezoanele precedente. Nude look devine Pink look, iar fata straluceste in culori luminoase si naturale asemenea petalelor sau mugurilor de caprifoi, nuanta de roz declarata de Pantone drept culoarea anului 2011. Nu se mai poarta nuantele dramatice, ochii intunecati in exces, buzele machiate in rosu aprins. Perlele (Chanel), griul avenue Montaigne (Dior) si brunurile fine (Givenchy, Armani) sunt temele majore, punctate de doua accente importante, roz si violet. Umbrele dominante raman griul verde si griul violet. Unghiile sunt in mod constant de culoarea platinei, perlelor argintii sau gri mat, mai rar piersica sau corail, si deloc rosu aprins.

Chanel a imaginat un machiaj diafan si fin inspirat de siragul de perle purtat de Coco. Sub numele "Les Perles de Chanel" noile produse sunt concepute pentru a sublinia frumusetea naturala prin aducerea unei lumini delicate. Machiajul este gandit in jurul nuantelor de alb si negru cu reflexe perlate, subtil puse in evidenta de nuante de roz si corail. Ochii sunt machiati intr-un degradeu fin care aminteste de stralucirea perlelor in nuante de negru, verde gri, violet inchis, roz si alb imaculat, totul subliniat cu un creion gri stralucitor. Obrazul este fin pudrat in nuanta de piersica. Buzele sunt extrem de delicat colorate in nuante de roz, piersica si roz-bej in timp lacul vine in trei nuante cu reflexe gri metalizate care transforma unghiile in perle albe, sidefate sau negre.

Christian Dior concepe o linie de machiaj inspirata de ambianta rafinata a celebrului magazin de la 30 avenue Montaigne, realizata intr-o simfonie de griuri combinata cu nuante proaspete si feminine de rozuri. Ochii sunt machiati in nuante fumurii si perlate, accentuati cu tente pudrate de roz baby sau boudoir, pentru un efect general de sofisticare si finete. Nuantele infinite de griuri sunt tema acestei linii unde puritatea e sinonima cu eleganta, iar frumusetea e sculptata in armonia roz-gri. Paleta de farduri de pleoape aduce o armonie de rozuri si una de griuri, in timp ce buzele sunt fin realizate in nuante de roz si corail putand fi subliniate cu un gloss argintiu Trianon. Pentru unghii se foloseste lacul Gris Montaigne si Pink Boa.

Lancôme imagineaza linia "Ultra lavande" in care fluturii zboara duios pentru a aduce frumusetea de nimfa invaluita in violeturi fine asemenea unei balerine in tutu diafan. Obrazul este invaluit in nuante de roz, lavanda, violet si piersica, iar buzele sunt rozalii cu tente pastelate amintind de crini. Ochii sunt puternic accentuati prin nuantele Ultra Lavande, Silver si Disco Gold si subliniati prin khol (alb, roz, lavanda) sau Artliner gel in nuanta lavandei. Lacul de unghii este gri argintiu sau lavanda.

Givenchy isi intituleaza machiajul de primavara 2011 "Naivement Couture" pentru a pune accentul pe o fericire autosugerata si imaginea unui paradis inchipuit. Lumina, inocenta, prospetimea si invitatia descoperirii unui univers couture ne aduc o cromatica dominata de nuantele de oranj, brunuri asemenea pamantului si roz candid. Pleoapele sunt fardate intens in culorile unei gradini primordiale in care domina portocaliul viu, iar buzele continua aceasta idee prin rujul de culoarea mandarinelor sau cel intitulat "candide nude". Privirea este fin subliniata cu un khol de culoarea cafelei si unghiile sunt puse in evidenta cu un lac de culoarea piersicii "inocente".

Guerlain imagineaza o primavara in culori vibrante ce pun in valoare buzele, purtand de altfel titlul unui film francez, "Sur mes lèvres". Rozurile predomina intreg machiajul ca un accent major, atat ochii cat si pometii sunt subliniati cu nuante deschise de bej/piersica/alburi pe alocuri cu umbre de violet care contrasteaza puternic cu nuantele rozalii. Buzele sunt viu machiate cu roz, fuchsia, portocaliu euforic.


de arh. Octavian Sever Coifan

fashionandbeauty.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu