luni, 1 iulie 2013

Tu cum alegi nuanta rujului?




Daca in privinta fardului de obraz lucrurile sunt destul de simple pentru ca nu ai o multitudine de culori din care sa poti alege, daca rimelul iti ofera la fel posibilitati limitate in ceea ce priveste culoarea si mai multe legate de volum sau definire, cea mai grea se dovedeste alegerea rujului potrivit. Cand vine vorba de machiaj, alegerea culorilor este elementul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul excelent. Iar pentru ca buzele sunt intotdeauna in centrul atentiei, nuanta rujului este deosebit de importanta.

Rujul ales trebuie sa te avantajeze, sa scoata in evidenta forma buzelor, sa estompeze buzele groase sau sa le dea volum celor subtiri.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il identificam atunci cand alegem culorile pe care le vom folosi (in machiaj, coafura, vestimentatie, accesorizare) este nuanta tenului. Daca pigmentul fetei este rece (roz), se vor alege culori reci (fard de ochi, obraz, ruj, fond de ten, pudra, mascara) iar daca pigmentul fetei este cald (galben, bej, cafea), se vor alege culori calde (fard de ochi, obraz, ruj, fond de ten, pudra, mascara)

Daca ai un ten cald iti recomand nuante mai intense ale blush-ului (de evitat tonurile opace, inghetate), nuante bazate pe rosu-potrocaliu (piersica). Daca ai un ten rece atunci culori care contin nuante de albastru, roz, mov, burgundy sunt cele mai potrivite pentru tine.

Un alt criteriu in alegerea rujului este lumina in care vei purta rujul. De exemplu, intr-o lumina rece (neon, lumina artificiala), tonurile rujului nu trebuie sa fie prea albastrui, in timp ce in lumina calda trebuie sa te feresti de tonurile prea portocalii.


Tu ce nuanta de ruj folosesti?

2 comentarii: