luni, 2 decembrie 2013

Top 5 greseli in machiaj

Cele mai multe dintre noi am invatat sa ne machiem prin incercari succesive, in fata oglinzii, inspirandu-ne dupa cum se machiaza diverse vedete. Uneori experimentele sunt reusite, alteori mai putin, intrucat fiecare chip este unic, cu trasaturi ce nu pot fi intalnite la altul. Probabil ai zarit pe strada ori in magazine machiaje ce ti-au atras atentia prin cantitatea prea mare de mascara aplicata, prin rujuri stridente ori culoare de fond de ten cu aspect deloc natural.

Logica machiajului este de a scoate in evidenta frumusetea unei persoane, nu de a o estompa prin folosirea de produse de machiaj in culoarea, textura ori cantitatea nepotrivite.

Noi, cei de la Make-up Touch, speram ca ideile de mai jos te vor ajuta sa faci alegeri tot mai potrivite cand vine vorba de machiaj; iata top 5 greseli in machiaj:

#1. Folosirea de anticearcan in culoare mai deschisa decat pielea. Astfel, vei ajunge sa atragi atentia tocmai asupra zonei pe care intentionezi sa o camuflezi. De regula, cand cumperi anticearcan, testeaza-l pe dosul palmei; daca ti se pare ca e prea deschisa culoarea, cu siguranta si in zona de sub ochi va fi prea deschis.

#2. Aplicarea de pudra in exces. Prea multa pudra iti va face fata sa para uscata, fada, evidentiind liniile fine si ridurile. Pudra in cantitate mare va crea efect de masca, acoperind luminozitatea fireasca a pielii. Iti recomandam sa aplici pudra doar unde este nevoie, tinand cont ca pentru a reduce aspectul lucios din zona T exista alte tipuri de produse, special concepute in acest sens.

#3. Prea mult fard de obraz. Ori deloc ☺. Ia in calcul intotdeauna nuanta naturala a pielii cand alegi culoarea fardului de obraz: pielea maslinie merge bine cu tonuri mai calde, pielea mai deschisa cu nuante de roz, iar pielea inchisa cu nuanta prunei. Pentru usurinta in aplicare, poti folosi tehnica zambitului, fardul ajungand pe pometi si pierzandu-se spre tample. Efectul urmarit este de a se integra in piele, iar folosirea unei cantitati mici de blush, completata ulterior daca este cazul, te va ajuta in acest sens. Aplicat corect, fardul de obraz lumineaza orice chip, intinerindu-l cum putine produse cosmetice o pot face.

#4. Creion contur buze prea inchis si ruj deschis la culoare. Acest trend a fost in voga in anii '80, acum insa e mai intelept sa alegi creionul pentru conturul buzelor intr-o nuanta apropiata cu cea a rujului. Un strop de gloss e binevenit pentru un un plus de prospetime, ce te va face sa te simti bine si increzatoare.

#5. Prea multe straturi de mascara. Un strat, maxim doua sunt suficiente pentru un efect de ochi mai mari si mai luminosi. Mai mult de-atat va face genele sa para nenaturale si incarcate, cum de altfel le vei simti si tu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu