vineri, 31 ianuarie 2014

Culoarea anului 2014 in machiaj


Am aflat acest lucru de la Pantone LLC, autoritatea mondiala in materie de culoare si furnizorul, de mai bine de 50 de ani, a standardelor profesionale de culoare pentru industria designului. Prin Pantone Color Institute, Pantone studiaza si modul in care culoarea influenteaza procesele umane de gandire, emotiile si reactiile noastre fizice.

Radiant-Orchid-in-machiajEste oficial: culoarea anului 2014 este Radiant Orchid, un purpuriu captivant, magic si enigmatic !


„Daca smaraldul, culoarea anului 2013, a fost simbol al cresterii, reinnoirii si prosperitatii, Radiant Orchid intriga privirea si stimuleaza imaginatia", a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute®. "O invitatie la inovare, Radiant Orchid incurajeaza creativitatea si originalitatea, ce sunt tot mai mult pretuite in ziua de astazi. Un amestec de fuchsia, purpuriu si nuante de roz, Radiant Orchid inspira incredere si emana bucurie, iubire si sanatate. E un purpuriu captivant, ce te atrage instant cu sarmul sau."Culoarea Radiant Orchid in machiaj

Fardurile in nuante de roz ori purpuriu dau viata si prospetime pielii, facandu-te sa te simti mai bine si ridicandu-ti nivelul de energie. Purpuriul – un amestec de tonuri calde si reci – iti va scoate in evidenta ochii, atunci cand optezi pentru aceasta culoare la fardul de pleoape. In combinatie cu rosul pentru ruj, intensitatea culorii creste substantial. Culoarea Radiant Orchid este exuberanta si o poti avea in vedere pentru lacul de unghii ori un accesoriu de par, in completarea machiajului.

Radiant-Orchid-in-machiaj

Purpuriul este una dintre cele mai spectaculoase si frumoase nuante de fard de pleoape pe care iti recomandam sa o incerci, intrucat merge de minune cu orice culoare de par, ochi sau piele. Purpuriul esteinsa ideal pentru ochii caprui prin prisma contrastului cu acestia, facandu-i sa iasa in evidenta.Semnificatia culorilor din Radiant Orchid

Purpuriul stimuleaza imaginatia si inspira idealuri marete. Contine energia si puterea rosului, alaturi de spiritualitatea si integritatea albastrului, simbolizand uniunea dintre trup si suflet, intre energiile fizice si cele spirituale.

Din perspectiva psihologica, purpuriul si violetul promoveaza armonia emotiilor, contribuind la echilibrul mental, la stabilitate, pacea mintii. Violetul este adesea asociat cu practica meditatiei.

Violetul semnifica iubire neconditionata, incurajand sensibilitatea si compasiunea. El merge mana in mana cu scopurile creative: artistii, muzicienii, scriitorii si poetii sunt inspirati de violet, de magia si misterul lui.

In egala masura, purpuriul este asociat cu roialitatea si nobilitatea, creand impresia de lux, bogatie si extravaganta.

Rozul este feminin si romantic, simbolizand speranta. Este o culoare pozitiva inspirand sentimente de confort, senzatia ca totul va fi bine.

Rozul calmeaza sentimentele de teama si manie: studiile au confirmat faptul ca expunerea privirii la suprafete generoase de culoare roz are un efect calmant.

Totodata, culoarea roz simbolizeaza inocenta copilului din noi; este culoarea emotiilor simple si a naivitatii.

Combinarea rozului cu alte culori inchise, precum bleumarin, verde inchis, negru sau gri aduce putere si sofisticare rozului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu