miercuri, 5 februarie 2014

Aplicarea fondului de ten

Am primit intrebari legate de modalitatea de aplicare a fondului de ten, asa ca va detaliez cateva trucuri.
Este important sa alegi o textura de fond de ten potrivita tenului tau! Rezistenta machiajului depinde de acest lucru. Presupunand ca ai gasit fondul de ten ideal si nuanta pielii tale (de pe zonta mandibula-gat) sa o luam pas cu pas:1. Puncteaza zona centrala a fetei cu o cantitate mica de produs.
2. Intide apoi spre margini cu ajutorul unui buretel umezit, beauty blender sau a unei pensule de stippling (nu recomand aplicarea cu pensula plata deoarece lasa urme), prin miscari circulare.
3. In cazul in care doresti  ca o anumita zona sa fie mai acoperita insista cu miscari de tapotare (fara ca prin apasare sa modifici forma buretelului).
4. Alege o aplicare treptata, pana ajungi la rezultatul final.
In cazul fondului de ten WATERBASED recomand aplicarea cu pensula sau cu buretelul uscat, iar in cazul unui fond de ten hidratant, emolient cu ajutorul buretelului umezit si finisat cu pensula de stippling.
Crema colorata se poate aplica cu ajutorul degetelor, ca in miscarile de aplicare ale unei creme hidratante.

In cazul unui machiaj de seara sau care necesita redefinirea trasaturilor (in texturi fluide sau crema) alege sa imbini doua nuante de fond de ten astfel:
1. Aplica pe zona centrala a fetei un fond de ten cu o nuanta mai deschisa decat culoarea naturala a pielii si uniformizeaza spre margini, astfel incat sa obtii o acoperire mai mare pe centrul fetei si foarte slaba pe margini. Se aplica cu buretel sau pensula de  machiaj.
2. Aplica punctat, in cantitate  mica fondul de ten in culoarea pielii pe marginile fetei si uniformizeaza spre margini (atat spre interior cat si spre exterior). Aplicarea se face cu buretel sau pensula de machiaj.
3. Cu ajutorul unei pensule de stippling (curata!) „pierde  granita” dintre cele doua nuante de fond de ten (miscari circulare din nou).

Daca exista zone pe care trebuie sa insisti acum este momentul si nu dupa aplicarea pudrei!

Iata ce rezultat poti obtine! Succes!Un comentariu: