duminică, 16 februarie 2014

Stilizarea sprâncenelor

Stilizarea sprâncenelor este unul din procedeele pe care salonul de infrumusetare il pune la dispoziție clienților . In opinia mea stilizarea înseamnă mai mult decât un pensat. 
Armonizarea formei sprancenei cu morfologia fetei, a ochilor si a nasului mi se pare esentiala. Țin cont de distanta dintre ochi, latimea nasului, implantarea naturală a firelor de par samd. Dar sa o iau pe rând:
Pentru o morfologie echilibrata sprancenele ideale au forma de aripa franta (2/3 din forma este ascendenta).
Fata rotundă sau pătrată are nevoie de o arcuire de pana la 45 grade si o forma bine definita.
Fata alungită este echilibrata de sprâncene drepte.
Fata diamant si inima sunt avantajate de o forma naturală, ușor arcuita.

Ochii-oglinda sufletului sunt puși in valoare de o sprânceană complementara . De exemplu dacă ai ochi adanciti in orbite cea mai mare greșeală este sa alegi o forma subțire, care sa scoată in evidenta arcada proeminenta. Ochii globulari trebuiesc incadrati de o forma de dreapta franta si in nici un caz de sprâncene semicerc !
Un truc pentru femeile mature este sa aleagă o forma definita si sa scurteze ușor spranceana(1-2 fire maxim) pentru a creea impresia de lifting.
Distanta dintre sprâncene da latimea nasului, așa ca dacă îți doresti un nas mai subțire apropie ușor sprancenele .
Desigur tine cont de tendinte si urmareste ce se poarta. Anul 2014 este anul naturalului, al sprâncenelor pensate fără a observa acest lucru. Renunța la sprancenele false, puternic creionate sau mai grav la forma anilor 20-30(semicerc)...
Sper ca acest articol sa va fie de folos si nu uitati de cursul de stilizare de sprâncene ( adresat cosmeticienelor si makeup artistilor);)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu