vineri, 20 iunie 2014

Cum ingrijesti machiajul semipermanent? Sfaturi pentru acasa


Ce este machiajul semipermanent / micropigmentarea?

Machiajul semipermanent presupune imprimarea pielii cu pigmenti cosmetici medicali care sunt introdusi, cu ajutorul unui stilou, in stratul superior al pielii.Machiajul semipermanent nu este un tatuaj si necesita o ingrijire diferita. Ingrijirea acasa este esentiala in reusita procedurii. Astfel veti putea prelungi pigmentatia pana la 3-5 ani, fara a pierde din forma sau culoare.

Cum ingrijiti machiajul semipermanent?
Timp de 10-15 zile zona trebuie intretinuta, prin ungerea in permanenta (din 3 in 3 ore) inclusiv noaptea. De fiecare data, inaintea aplicarii unguentului trebuie sa fiti foarte curat pe maini, spalati-va inainte cu sapun antibacterian si dezinfectati-va mainile cu o solutie sterila (alcool, spirt). 
Se va curata si unge cu unguent zona pigmentata cel putin o data la 3 ore!
In primele 3 zile de la procedura :
Spalati-va foarte bine pe maini cu un sapun antibacterian (ex. Protex) dupa care spalati zona cu ser fiziologic.
Dupa ce ati indepartat plasma  uscati zona spalata prin TAMPONARE si nu prin FRECARE cu o discheta de bumbac curata. 
Urmeaza aplicarea unguentului antibiotic si anti-inflamator. Cu mana foarte curata (proaspat spalata si dezinfectata cu alcool) aplicati peste machiaj un strat  de UNGUENT BANEOCIN incluzand si o zona de 3 – 4cm imprejur, excluzand astfel riscul unei infectii.
In urmatoarele 7-12 zile de la procedura:
In urmatoarele  7 zile curatati zona pigmentata de  1-3ori/zi cu ser fiziologic,cu delicatete, fara a freca.  Dupa ce ati indepartat plasma uscati zona spalata.
 Cu mana foarte curata (proaspat spalata si dezinfectata cu alcool) aplicati peste machiaj un strat de UNGUENT VASELINA sau CALENDULA incluzand si o zona de 3 – 4cm imprejur.
Dupa 10 zile de la interventie pielea se reface si  puteti continua cu aplicarea unguentului de galbenele, in strat mai subtire, amestecat cu o crema cu SPF 30-50.

NU se acopera cu nici un pansament sau folie zona pigmentata incepand de a doua zi, acesta trebuie sa ramana LIBER, grabindu-se astfel procesul de vindecare.Evident in functie de locul dvs. de munca puteti proteja intervenind o data la 3-4 ore prin ungerea cu unguent.

Timp de o saptamana este recomandat sa nu faceti bai calde ci dusuri.Inainte de a intra la dus dati cu unguent  si apoi aplicati o folie de protectie (folie de plastic) doar pe perioada cat faceti dus. Sa evitati indreptarea jetului de apa direct (presiunea poate decoji pielea iar sangerarea poate scoate pigmentul din micropigmentare decolorand lucrarea). In acelasi timp evitati samponarea sau sapunirea zonei , daca din greseala ati facut acest lucru limpeziti imediat.

Timp de 4 saptamani evitati  innotul in piscine, lacuri, stranduri, sauna, mare sau bai fierbinti . 
Evitati bronzarea la solar (sau expunerea la soare fara SPF) cel putin 2 luni. Pigmentii  se stabilizeaza in cateva luni, timp in care pigmentarea in functie de ingrijirea pe care ati acordat-o, isi va recapata culorile vii si intense.

Pe toata durata procesului de vindecare NU CURATATI COJILE, nu conteaza cat de mare este mancarimea sau cat de enervanta este, daca va scarpinati si rupeti cojile se poate elimina pigmentul prin sangerare acest lucru ducand evident la decolorare. Daca mancarimea este insuportabila puteti sa ungeti zona pigmentata cu unguent, masand zona usor pana dispare senzatia de mancarime(nu uitati ca trebuie sa fiti foarte curat pe maini).

Cand pielea incepe sa se vindece NU va scarpinati si NU frecati cu obiecte .
Mancarimea pe care o simtiti inseamna ca acesta incepe sa se vindece. De asemenea pielitele ce se formeaza NU SE INLATURA, ele au sa cada treptat singure… Acest lucru se intampla de obicei intre o saptamana si trei saptamani.

Daca apar umflaturi sau roseli ale pieli puteti folosi cubulete de gheata pentru a reduce umflatura.
Daca exista suspiciunea unei infectii la cateva zile de la interventie cel mai indicat ar fi sa va adresati unui doctor care va poate da prescriptia necesara, nu luati medicamente  si nu ungeti cu alte creme decat cele recomandate.

Evitati ca zona sa intre in contact cu animale.
Evitati expunerea la praf, transpiratie excesiva din activitati fizice intense .
Este interzisa folosirea spirtului sau a produselor cu alcool pe toata durata vindecarii.
Este interzisa ungerea cu alte creme decat cele recomandate de catre operator.
Nu lasati prietenii sau amicii sa va atinga zona pigmentata,  nu trebuie sa intre in contact cu maini nespalate, haine murdare, etc.

Protejati zilnic  pielea fetei zona de radiatiile solare. Folositi crema de protectie solara inclusiv pe zona pigmentata. Altfel razele UV pot influenta culoarea pigmentatiei si lucrarea se paote modifica cromatic.

Procesul de vindecare poate fi cuprins intre o saptamana si sase saptamani, sau mai mult, proces care este influentat de zona, design-ul si complexitatea procedurii. 
In primele 10 zile pigmentul este foarte intens, urmand ca el sa fie absorbit in piele dupa 30-40 zile de la interventie. Culoarea si lucrarea definitiva se va putea vedea dupa 60 zile.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu