marți, 5 octombrie 2010

Cearcane si ochi umflati

CEARCANELE - Cum apar? Cearcanele apar si la persoanele mai tinere, fiind cauzate de expunere indelungata la soare de exemplu. Se manifesta prin pielea subtire prin care se vad venele si capilarele, iritatii si mancarimi datorate conditiilor vremii. Sunt, de asemenea, si rezultatul unui pigment ce apare in mod natural in aceasta zona.

- Cum le vindecam? Cu ajutorul unui hidratant usor destinat ochilor (pe baza de gel sau silicon) pe care sa-l folosesti numai in zona cearcanelor. Acest hidratant ajuta concelearul sa acopere zona cearcanelor mai bine. Foloseste o crema cu SPF mereu in timpul zilei sau ochelari de soare, pentru a preveni soarele sa stimuleze pigmentarea zonei.



OCHII UMFLATI - Cum apar? Umflarea ochilor este cauzata de multi factori, precum retentia de fluide, stres, alergii, schimbari hormonale sau de plans. Organismul reactioneaza la orice fel de emotie prin marirea fluxului sangvin ce duce la umflarea ochilor. De asemenea, dupa somn putem sa avem ochii umflati din cauza excesului de sodiu din dieta ce retine apa sau excesului de alcool.

- Cum ii vindecam?
Pentru ochii umflati din cauze normale, iata cateva din metodele pe care le puteti alege pentru a vindeca o astfel de conditie:

- spala fata cu apa rece

- fereste-te sa ingerezi hrana cu mult sodium

- bea multa apa

- demachiaza-te corect

- pune de 2-3 ori pe saptamana pe ochi cate o felie de castravete pentru cateva minute

- pune de 2-3 ori pe saptamana pe ochi cate un plic de ceai verde inmuiat in apa calda timp de cateva minute

- incearca creme care contin aloe si vitamina E

Daca ai impresia ca ochii sunt umflati din cauza unei alergii, atunci fa o vizita medicului pentru un tratament corect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu