luni, 11 octombrie 2010

Fardul de pleoape pentru machiajul de zi

Îţi doreşti o privire de divă, un fard care să îţi pună în valoare irisul astfel încât cei din jur să se topească înaintea superbilor tăi ochi? A da culoare pleoapelor poate fi o adevărată artă. Urmează aceste sfaturi pentru a obţine un machiaj de succes.

Instrumentele adecvate: Aplicatorul pentru mousse care ajută la formarea texturii, pensula din păr natural pentru aplicarea fardului şi degetul, perfect pentru a-l întinde pe întreaga suprafaţă.

Materialele: Fard compact pentru machiajul mat şi fard cremă pentru machiajul în nuanţe luminoase. Alege diferite tonuri, pale, pentru a le suprapune şi a te juca cu nuanţele şi reflexiile. Nu te feri să combini texturile mate cu cele sidefate şi îndrăzneşte să aplici noile fardurile cu reflexii. Pigmenţii, în combinaţie cu tonuri purpurii fine, fac din ochii tăi adevărate bijuterii.

Culorile: Atât contrastul cât şi armonia culorilor îţi pot evidenţia pupila.

Ochi albaştri? Pentru zi alege o nuanţă de maro pământiu, gri sau roz pal, ori un verde kaki. Cât despre machiajul de seară, optează pentru negru sau falsul negru, iar pentru un look mai fashion, albastru turcoaz sau electric.
Ochi verzi? Potrivite pentru tine sunt culorile maro, arămiu, auriu, violet, şi în general tonurile magnetice. Evită să aplici nuanţe de verde intens fiindcă iţi vor estompa culoarea naturală a irisului.
Ochi căprui? Totul este posibil - tonuri de maro închis sau deschis, kaki, albastru închis, culori metalice. De asemena, nuanţele luminoase, mov, auriu deschis, sidefat, pentru a-ţi lumina privirea.

Tehnica: Acoperă baza pleoapei cu un fard deschis. Adaugă o culoare mai închisă în zona externă a ochiului, întinzând-o spre exterior. Finalizează cu o nuanţă deschisă în zona lacrimală.
Pentru a-ţi amplifica privirea, aplică un fard alb pe pleoapa superioară. Iar dacă ceea ce doreşti este să dai strălucire, aplică un retuş de fard luminos în centrul superior, exact până unde ajung genele.
Dacă eşti o fană a strălucirii, optează pentru fardurile cremă luminoase. Aplică o culoare pală pe pleoapa inferioară şi împrăşti-o cu degetul. Nu exagera pentru a nu încărca pleoapa, sau fă-o dacă doreşti să obţii un ton metalic.
Dacă, în schimb, doreşti o textură catifelată, aplică un fard compact şi joacă-te cu tonurile degradé. Exact cum ai întrebuinţa un eyeliner, la baza genelor, aplică o linie întunecată, iar deasupra, pe pleoapa mobilă, adaugă un ton mai pal şi împrăştie-l cu pensula pentru fard mousse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu