luni, 13 mai 2013

Ten patat? Zone rosiatice? Cearcane? Ten acneic? Cum folosim machiajul in cazul unui ten cu probleme?



Daca intrebi orice femeie daca ar imbunatați ceva in ce privește aspectul feței cu siguranta vei auzi un ”da” raspicat. Daca mai avem si un ten cu problem atunci avem multe intrebari despre cum putem crea un aspect placut dar totusi natural al fetei. De cate ori nu v-ati intrebat cum sa acopar zonele rosiatice sau cosurile ? Cum sa scap de aspectul unui ten patat? Cum sa ascund cearcanele? Acestea sunt doar cateva intrebari la care raspunde teoria machiajului corector.
                      
Despre pregatirea tenului am mai povestit: demachierea, tonifierea si hidratarea sunt pasii esentiali in reusita unui machiaj, chiar si cel corector.
Daca ai un ten cu problem nu trebuie sa lipseasca din trusa ta corectoarele. Ce facem cu ele si cum le aplicam pentru a obtine un ten perfect si natural va voi povesti in acest articol.

Verdele neutralizeaza orice zona rosiatica (cosuri,cuperoza,ten sensibil,cu tendinta de roseata). Pentru un ten sensibil, rosiatic este recomandata o baza corectoare verde. Daca roseate este pe o anumita zona se recomanda folosirea unui corector verde.
Violetul neutralizeaza tenta maronie a pielii (pete maronii sau ten tern). Pentru un ten tern se recomanda o baza corectoare violet. Pentru petele maronii recomand corector violet.
Oranjul neutralizeaza zonele albastrii (foarte util in corectarea cearcanelor , in special la tenurile maslinii si mulatre). Cearcanele se corecteaza cu nuante de corector .
Galbenul il putem folosi pentru a acoperi cearcanele roz-vinetii.
Rozul este folosit pentru cearcane maronii.

Ca sa nu dati gres recomand un corector somon, neutralizeaza majoritatea cearcanelor.

Este importanta tehnica de aplicare a produselor, va recomand tapotarea. (procedeu ce presupune atingerea usoara, repetata a zonei ce urmeaza sa fie corectata) Atentie sa nu apasati, veti obtine contrariul.

In cazul unui ten acneic fondul de ten se aplica prin aceeasi metoda de tapotare, alegeti un fond de ten oil free. Daca aveti ten sensibil alegeti un fond de ten bio, hidratant. De asemnea evita fondurile de ten care nu au pompita, fiind stocate in sistem tub. Acest sistem permite patrunderea bacteriilor, care accentueaza acneea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu