luni, 6 mai 2013

Machiajul pe timp de vara



Ingrijirea tenului si machiajul sunt diferite de la sezon la sezon. Astfel daca iarna sunt recomandate produsele grase, hidratante si nutritive, vara abia asteptam un strop de racoare. Si alegem produse in texturi lejere, in general pe baza de apa.
Este esential sa nu uitam de factorul de protectie, care, vara trebuie sa fie mai ridicat. Pentru ten se recomanda creme cu SPF 50, cu atat mai mult cu cat tenul are tendinta de sensibilizare.
In general un factor de protectie variaza de la persoana la persoana, astfel ca un ten deschis la culoare are nevoie de protectie mare (50+), un ten masliniu insa poate alege un produs cu SPF 15 de exemplu.
Insist aupra acestui apect pentru a intelege ca expunerea la soare fara protectie solara duce la imbatranirea prematura a tegumentului, tenul ridandu-se mai repede. Noile teorii in domeniul dermatologiei si cosmeticii sugereaza faptul ca este mai important ceea ce vine din interiorul organismului si se reflecta,ulterior, la nivelul pielii. Vara este importanta hidratarea (din interior – sa bem o cantitate de apa suficienta! si din exterior- sa folosim produse lejere, pe baza de apa si,neaparat, cu protectie solara).
In acest moment exista pe piata o multitudine de produse potrivite fiecarui tip de ten. Alegeti produsul in primul rand in functie de necesitatile tenului. Tenul gras si mixt are nevoie de lotiuni hidratante lejere, tenul uscat si deshidratat are nevoie de creme hidratante.

Revenind la machiaj, vara ne dorim un ten proaspat care sa respire. Sunt de evitat produsele care incarca tenul excesiv. Totusi folositi produse potrvite tenului dumneavoastra( este unul din secretele unui machiaj reusit). Tenul gras sau mixt are nevoie de matifiere, iar tenul uscat sau sensibil are nevoie de hidratare (alegeti gamele BIO).
Temperaturile ridicate ne fac sa transpiram, cateodata excesiv. In acest caz recomand alegerea unei baze de machiaj siliconate. Este important sa lasati baza de machiaj timp de 1-2 minute si mai apoi sa aplicati fondul de ten.
Daca pielea va permite sunt mai la indemana cremele colorate (BB cream). Acest produs uniformizeaza tenul si creeaza  un aspect uniform, fara a incarca tenul.
In machiajul ochilor alegeti culori reci, in texturi metalice (creion albastru, verde, turcuaz, alb-argintiu, argintiu) si de ce nu un mascara colorat.
Daca alegeti sa petreceti o zi la piscina nu uitati de un mascara waterproof!
Buzele pot fi puse in valoare te texturi lucioase de gloss, in culori naturale.
Nu uitati: less is more!(mai putin inseamna mai mult!) - Un machiaj trebuie sa va puna in valoare si sa primiti complimente despre frumusetea dumneavoastra (si nu despre machiaj).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu