marți, 25 mai 2010

Creeaza o papusa, ajuta un copil!

Azi voi face o exceptie. Voi machia o papusa pentru un copil. Suna ciudat,stiu, dar e minunat sa ajuti! Am aflat de acest proiect ieri, cand, foarte entuziasmata, mama Simonei vine sa ii ceara ajutorul pentru a croi o papusa. Ma uit cu uimire la ea, nu inteleg niste aspecte si o intreb: "Ce papusa? Pentru ce?" Ea, cu acel zambet de om implinit, imi raspunde ca este pentru proiectul UNICEF. "Creezi o papusa , ajuti un copil!" . Asa ca azi am intrat pe site-ul UNICEF si am aflat mai multe despre acest proiect: 

Dacă realizeazi o papuşă, o poţi trimite la UNICEF, pe adresa: Blvd. Primăverii nr. 48A, sector 1, Bucureşti. Cele mai frumoase păpuşi vor fi vândute în cadrul unei licitaţii speciale, iar cu fondurile strânse vom ajuta copiii care sunt în pericol să abandoneze şcoala. De asemenea, păpuşile originale vor fi premiate de către UNICEF.

Dacă nu te descurci să realizezi păpuşa singur/singură poţi să descarci instrucţiunilecare te vor ajuta cu un model de tipar, dimensiunile papuşii ideale şi idei pentru hăinuţe, păr şi chip. Nu uita să completezi şicertificatul de naştere al păpuşii cu numele şi naţionalitatea ei/lui etc. Dacă nu te descurci cere ajutorul mamei, tatălui, bunicilor sau fraţilor mai mari, sigur vor fi încântaţi
Noi credem că distracţia va fi şi mai mare dacă vei strânge mai mulţi prieteni/ prietene şi veţi face păpuşile împreună. Vă puteţi ajuta şi, de ce nu, puteţi să schimbaţi idei!
Rugăm învăţătoarele şi profesoarele care se ocupă de desen sau arte plastice să întrebe elevii lor dacă sunt interesaţi de acest proiect. Poate fi o activitate interesantă şi educativă în acelaşi timp. Învăţătoarele şi profesoarele vor primi adeverinţe pentru această activitate.
Asteptăm cu drag papuşile până pe data de 1 iunie 2010.
Daca nu esti pe deplin convins, poţi să te uiţi în cataloagele cu păpuşi din 2006 sau 2008 să te inspiri.
Pentru orice fel de întrebări nu ezita să ne scrii pe adresa de email: rmanta@unicef.org sau să ne contactezi la numărul de telefon: 021.201.78.55, persoană de contact: Raluca Manţa.


Ma alatur cu inima deschisa acestui proiect.Pentru ca imi plac copiii....care zambesc :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu