luni, 10 mai 2010

Tendinte


Odata cu venirea primaverii, fiecare dintre noi cauta un pretext pentru a seduce, printr-o privire fermecatoare sau printr-un zambet strengar. Ca sa fim sigure de reusita, machiajul trebuie sa fie impecabil, insa cat mai natural.

Pentru a sublinia trasaturile si calitatile fetei, avem nevoie de un machiaj simplu, cat mai natural.

Pentru sezonul primavara-vara 2010, designerii si stilistii ne propun sa redescoperim frumusetea naturala. Fara a se dezice de efectul culorii, designerii cauta naturaletea si finetea dobandite prin apanajul feminin. Fie ca esti pe strada, la seviciu sau la film, trebuie sa fii frumoasa.

Tonurile nude se regasesc pe nuantele rochiilor, dar si pe machiajul pleoapelor. Tenul pare abia atins de pudra, fond de ten sau blush. Buzele pastreaza naturaletea. Sunt colorate discret in nuante
seducatoare de roz pal sau nude. Se intrezaresc si tonuri mai accentuate: rosu deschis sau purpuriu.

Ochii bine definiti sunt o alta tendinta a primaverii. Un joc de umbre in culori contrastante va oferi un aer tineresc si ademenitor. Auriu-lila, verde pal-violet, gri-albastru marin sunt doar cateva din combinatiile vedeta pentru acest sezon. Dermatograful poate desena discret conturul ochilor. O linie mai accentuata pe pleoapa superioara va oferi un plus de intensitate privirii.

Nuanta fardurilor se adapteaza in functie de momentul zilei. Seara se aleg tonuri mai inchise, pentru a sublinia privirea si un rimel pentru volum.

Tonurile de maro in degrade evidentiaza ochii, indiferent de culoarea acestora. Machiajul poate fi completat cu accente de alb sau auriu sidefat. Fondul de ten pastreaza aceeasi nuanta naturala iar pometii sunt reliefati printr-un strat fin de pudra bronze sau piersica.

Aspectul mat al buzelor este realizat cu un ruj fara sidef intr-o culoare cat mai naturala. Pentru buze stralucitoare este potrivit un gloss sau un balsam.

Se remarca si o tendinta futurista, usor extravaganta.

Buzele sunt colorate cu un ruj aprins, rosu inchis sau pruna. Tenul si ochii pastreaza aceleasi nuante naturale. Ochii sunt evidentiati utilizand tus negru pentru un efect “ochi de pisica”, tipic anilor ’80 sau genele false. Nu in ultimul rand, sprancenele trebuie bine definite, inchise cu o nuanta doua pentru a incadra ochii. Daca ochii sunt machiati extravagant, buzele pastreaza aspectul natural, fiind colorate cu un ruj discret, abia sesizabil.

Efectul neutru al machiajului natural evidentiaza liniile fine si caracteristicicile unice ale fetei. Prin urmare, adoptati tendintele nude si nuante pastelate sau maronii, pentru un look fresh. Un astfel de machiaj poate fi intregit de o coafura pe masura. Pentru a pastra aerul natural, parul se poarta lejer pe spate sau prins intr-o coada.

Sursa: KUDIKA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu