vineri, 21 mai 2010

Machiajul tenului cu probleme

Problema tenului cu imperfectiuni este intalnita tot mai des. De vina poate fi nu doar un stil de viata nesanatos, ci si mediul inconjurator. Tenul este cel mai expus impuritatilor, prafului sau razelor puternice ale soarelui. Insa, cu ajutorul cosmeticelor bine alese, chiar si un ten cu probleme va straluci printr-un machiaj potrivit.

1. Tenul sensibil

Acest tip de ten se irita foarte repede, de aceea are nevoie de o ingrijire speciala. Necesita produse cosmetice fara parfum sau aditivi, de calitate, pentru a-l proteja. Nici machiajul nu trebuie sa fie foarte incarcat. Prea multe produse cresc riscul alergiilor. Inainte de a achizitiona orice produs cosmetic, acesta trebuie testat.In special fondul de ten sau batonul corector, care vor fi aplicate pe fata.

Produsele nu se testeaza pe mana, ci in zona maxilarului, mai putin expusa dar la fel de fina si sensibila. Daca tenul nu suporta acel produs, iritatia va aparea pe loc, insotita de o senzatie de mancarime sau inrosire. Pentru rezultate bune se recomanda utilizarea produselor din aceeasi gama; astfel se impiedica interactiunea ingredientelor la nivelul pielii.

Inaintea fondului de ten se aplica o crema hidratanta speciala pentru tenul sensibil. Aceasta protejeaza pielea si fondul de ten va fi absorbit mai usor. Pentru a masca imprefectiunile este potrivit un corector lichid, deoarece se intinde mult mai bine si va capata o nuanta uniforma.

Se utilizeaza un fond de ten cremos, intr-o nuanta cat mai naturala, apropiata pielii. Pometii se accentueaza usor printr-un blush fin. Pentru machiajul ochilor sunt recomandate rimeluri sau farduri de ochi special create pentru tenul sensibil. Nu este recomandat eye-linerul, decat in cazul unui machiaj mai deosebit.

Demacheire este deosebit de importanta. Insa, nu sunt recomandate lotiunile tonice care contin alcool, pentru ca usuca pielea.

2. Tenul acneic

Acest tip de ten trebuie ingrijit destul de atent. Vara, tenul acneic este mult mai sensibil, deoarece factorii externi, in special caldura, vor avea ca efect producerea unei cantitati mai mare de sebum. Dimineata si seara, tenul trebuie curatat cu un gel special, calmant, bogat in extracte de aloe vera, alun sau castravete. Produsele pe baza de alcool trebuie evitate, deorece irita cosurile si usuca pielea.
Nici de aceasta data tenul nu trebuie incarcat cu foarte multe produse cosmetice. Se recomanda fondul de ten fluid, fiind de evitat un fond de ten gras, bogat in uleiuri. Pentru rezultate optime, se mascheaza prima data imperfectiunile cu un corector antibacterian. Batoanele corectoare speciale pentru cosuri sunt cele verzi. Acestea acopera mult mai bine petele rosii cauzate de acnee, uscandu-le, asigurand o acoperire perfecta.
Pentru ochi, nu sunt indicate fardurile metalizate, bogate in particule sidefate. Fardurile mate in nuante pamantii-naturale sunt mult mai potrivite. Tenul gras nu duce lipsa de stralucire, astfel, nici blush-ul sub forma de crema nu este recoandat. Pudra pulbere este mult mai eficienta.

3. Tenul cu pete

Cauzele petelor de pe fata pot fi multiple: dereglari hormonale, expunerea exagerata la soare sau cicatrici ale unor boli specifice copilariei. Pentru tratarea lor sunt recomandate tratamente dermatologice speciale si masti pe baza de tarate de grau, castraveti sau ulei de masline. Un tratament eficient poate duce la ameliorarea petelor, insa nu garanteaza disparitia acestora.

Produsele cosmetice uniformizeaza tenul, ajutand la estomparea petelor. Pentru o acoperire cat mai mare este potrivit un fond de ten rezistent la transfer, concentrat. Este de preferat tenul cu un aspect cat mai natural. De aceea, intinde foarte bine fondul de ten pe fata si pe gat. Blush-ul trebuie sa fie intr-o nuanta naturala, piersica. Evita nuantele rosiatice; evidentiaza petele.

Sursa: KUDIKA.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu