Cele mai multe dintre noi am invatat sa ne machiem prin incercari succesive, in fata oglinzii, inspirandu-ne dupa cum se machiaza diverse vedete. Uneori experimentele sunt reusite, alteori mai putin, intrucat fiecare chip este unic, cu trasaturi ce nu pot fi intalnite la altul. Probabil ai zarit pe strada ori in magazine machiaje ce ti-au atras atentia prin cantitatea prea mare de mascara aplicata, prin rujuri stridente ori culoare de fond de ten cu aspect deloc natural.
Logica machiajului este de a scoate in evidenta frumusetea unei persoane, nu de a o estompa prin folosirea de produse de machiaj in culoarea, textura ori cantitatea nepotrivite.
Noi, cei de la Make-up Touch, speram ca ideile de mai jos te vor ajuta sa faci alegeri tot mai potrivite cand vine vorba de machiaj; iata top 5 greseli in machiaj:
#1. Folosirea de anticearcan in culoare mai deschisa decat pielea. Astfel, vei ajunge sa atragi atentia tocmai asupra zonei pe care intentionezi sa o camuflezi. De regula, cand cumperi anticearcan, testeaza-l pe dosul palmei; daca ti se pare ca e prea deschisa culoarea, cu siguranta si in zona de sub ochi va fi prea deschis.
#2. Aplicarea de pudra in exces. Prea multa pudra iti va face fata sa para uscata, fada, evidentiind liniile fine si ridurile. Pudra in cantitate mare va crea efect de masca, acoperind luminozitatea fireasca a pielii. Iti recomandam sa aplici pudra doar unde este nevoie, tinand cont ca pentru a reduce aspectul lucios din zona T exista alte tipuri de produse, special concepute in acest sens.
#3. Prea mult fard de obraz. Ori deloc ☺. Ia in calcul intotdeauna nuanta naturala a pielii cand alegi culoarea fardului de obraz: pielea maslinie merge bine cu tonuri mai calde, pielea mai deschisa cu nuante de roz, iar pielea inchisa cu nuanta prunei. Pentru usurinta in aplicare, poti folosi tehnica zambitului, fardul ajungand pe pometi si pierzandu-se spre tample. Efectul urmarit este de a se integra in piele, iar folosirea unei cantitati mici de blush, completata ulterior daca este cazul, te va ajuta in acest sens. Aplicat corect, fardul de obraz lumineaza orice chip, intinerindu-l cum putine produse cosmetice o pot face.
#4. Creion contur buze prea inchis si ruj deschis la culoare. Acest trend a fost in voga in anii '80, acum insa e mai intelept sa alegi creionul pentru conturul buzelor intr-o nuanta apropiata cu cea a rujului. Un strop de gloss e binevenit pentru un un plus de prospetime, ce te va face sa te simti bine si increzatoare.
#5. Prea multe straturi de mascara. Un strat, maxim doua sunt suficiente pentru un efect de ochi mai mari si mai luminosi. Mai mult de-atat va face genele sa para nenaturale si incarcate, cum de altfel le vei simti si tu.
luni, 2 decembrie 2013
vineri, 15 noiembrie 2013
No makeup look
Frumusetea si naturaletea ta sunt adesea puse in evidenta cand esti mai putin machiata, machiajul minimalist adaugand doar un strop de stralucire. Un machiaj sumar aduce cu sine evidente avantaje: mai putini bani destinati achizitiei de produse cosmetice, o piele mai sanatoasa si mai putin timp alocat machiajului.
Machiajul „no make-up" e intotdeauna in voga, indiferent daca mergi la servici, la o intalnire cu fetele sau la cumparaturi. Citeste in continuare care sunt pasii pentru un machiaj subtil, dar eficient:
Pasul 1. Iubeste-ti pielea, avand mare grija de ea. Pielea curata si sanatoasa iti va da incredere in tine, reducand totodata nevoia de a folosi o cantitate prea mare de fond de ten ori anticearcan. Din reviste ori pe internet pot citi despre ingrijirea pielii, pentru a-ti forma o rutina care sa includa curatare zilnica, exfoliere de doua ori pe saptamana, hidratare in fiecare zi si masti de infrumusetare saptamanale. Evita produsele agresive cu pielea, mergand pe variante cat mai naturale, pentru a preveni uscarea sau iritarea tenului.
Inainte de aplicarea oricarui machiaj, foloseste o crema hidratanta.
Pasul 2. Anticearcan. Foloseste-l pentru a acoperi zonele cu imperfectiuni si a camufla cearcanele. Iti recomandam sa folosesti anticearcanul doar unde este nevoie, nu pe toata fata. Cheia este sa fie in ton cu nuanta pielii tale. Daca nu este, afla aici cum poti remedia situatia.
Pasul 3. Obrajii. Daca ai obrajii imbujorati in mod natural, poti sari peste acest pas. Altfel, adauga-le culoare folosind fard de obraz. In egala masura poti merge pe varianta de crema, aplicand-o cu degetele.
Pasul 4. Mascara. Curbandu-ti genele, vei avea un aer proaspat si tineresc. Un strat, maxim doua de mascara. Iti va face ochii sa para mai mari si mai luminosi, alungind si dand volum genelor. Multe fete spun ca mascara este cel mai important si de efect produs din geanta lor, pe buna dreptate. Cum se aplica corect mascara ? Gasesti aici.
Pasul 5. Rujul. De preferat cu nuanta mai inchis decat buzele tale. Merge la fel de bine si glossul. Este extrem de important sa iti mentii buzele hidratate, aplicand seara la culcare un balsam de buze, pentru a evita uscarea sau craparea lor, mai ales in sezonul rece.
Machiajul „no make-up" creeaza terenul perfect pentru scoaterea in evidenta a accesoriilor, cum sunt cerceii mai deosebiti, ochelarii cu rame colorate ori groase sau pentru a avea unghiile date cu oja intens colorata.
Gata. Ai vazut ? Acesta este machiajul „no make-up".
luni, 1 iulie 2013
Machiajul LUI!
Pozele si filmuletele de la nunta ta sunt marturii vii ale celor mai frumoase clipe petrecute alaturi de jumatatea ta si de cei dragi tie. Da, tu radiezi de fericire si frumusete, rochia, parul, machiajul, florile toate sunt parca intr-o armonie perfecta. Te simti cea mai speciala. Ti-ai planificat din timp ziua nuntii tale dar oare n-ai uitat sa-ti programezi viitorul sot pentru machiaj? Da ai vazut bine! In ziua nuntii nu doar mireasa isi doreste sa arate impecabil dar si mirele. Pe langa un costum bine ales, accesorii asortate, o tunsoare impecabila si o manichiura perfecta , mirele poate opta si pentru machiaj in ziua nuntii. Desi machiajul este considerat in prezent a fi in general apanajul femeilor, nu vad de ce nu ar beneficia de avantajele infrumusetarii pe aceasta cale si barbatii.
Nu te speria nu vom folosi farduri, sclipici sau ruj dar cu siguranta putem acoperi cearcanele din cauza emotiilor ce l-au macinat pana in ziua nuntii, putem acoperi micile imperfectiuni, ne putem asigura ca sprancenele sunt uniforme, ca in poze va avea un look fresh, natural.
Cum obtinem asta? Prin cativa pasi simpli. Dupa aplicarea unei baze de machiaj potrivite tenului, se face machiaj corector pentru eventualele probleme, se acopera cearcanele , se retuseaza sprancenele-aici trebuie tinut cont de faptul ca unul dintre atributele barbatiei sunt sprancenele mai stufoase, deci chiar nu este cazul a fi pensate “cu colt”, arcuite excesiv. Un strat fin de fond de ten pentru a egaliza corectoarele initiale si un strat si mai fin de pudra translucenta pentru fixare, vor fi suficiente pentru a capata un aspect ingrijit.
Si gata, mirele este gata de poze!
Tu cum alegi nuanta rujului?
Daca in privinta fardului de obraz lucrurile sunt destul de simple pentru ca nu ai o multitudine de culori din care sa poti alege, daca rimelul iti ofera la fel posibilitati limitate in ceea ce priveste culoarea si mai multe legate de volum sau definire, cea mai grea se dovedeste alegerea rujului potrivit. Cand vine vorba de machiaj, alegerea culorilor este elementul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul excelent. Iar pentru ca buzele sunt intotdeauna in centrul atentiei, nuanta rujului este deosebit de importanta.
Rujul ales trebuie sa te avantajeze, sa scoata in evidenta forma buzelor, sa estompeze buzele groase sau sa le dea volum celor subtiri.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il identificam atunci cand alegem culorile pe care le vom folosi (in machiaj, coafura, vestimentatie, accesorizare) este nuanta tenului. Daca pigmentul fetei este rece (roz), se vor alege culori reci (fard de ochi, obraz, ruj, fond de ten, pudra, mascara) iar daca pigmentul fetei este cald (galben, bej, cafea), se vor alege culori calde (fard de ochi, obraz, ruj, fond de ten, pudra, mascara)
Daca ai un ten cald iti recomand nuante mai intense ale blush-ului (de evitat tonurile opace, inghetate), nuante bazate pe rosu-potrocaliu (piersica). Daca ai un ten rece atunci culori care contin nuante de albastru, roz, mov, burgundy sunt cele mai potrivite pentru tine.
Un alt criteriu in alegerea rujului este lumina in care vei purta rujul. De exemplu, intr-o lumina rece (neon, lumina artificiala), tonurile rujului nu trebuie sa fie prea albastrui, in timp ce in lumina calda trebuie sa te feresti de tonurile prea portocalii.
Tu ce nuanta de ruj folosesti?
marți, 11 iunie 2013
Waterproof!
Machiajul rezistent la apa este un must have in trusa mea. Produsele au texturi diferite si rezistente.
Machiajul de mireasa il realizez de obicei cu ajutorul acestor produse sau folosesc o solutie speciala de transformare a fardului pudra in waterproof.
De aceasta data am acceptat provocarea de a testa "for real " cat de rezistent e machiajul la... o vizita la piscina:)
Roxana a fost incantata de rezistenta machiajului (desi parea sceptica la inceput), ca sa nu mai povestim de intensitatea mare a culorilor !
Personal prefer aceste texturi in locul acuarelelor sau a fardurilor pe baza de apa in machiaj. E adevarat ca se lucreaza putin mai greu cu ele, insa odata ce ai deprins tehnica devii dependent :)
Machiajul de mireasa il realizez de obicei cu ajutorul acestor produse sau folosesc o solutie speciala de transformare a fardului pudra in waterproof.
De aceasta data am acceptat provocarea de a testa "for real " cat de rezistent e machiajul la... o vizita la piscina:)
Roxana a fost incantata de rezistenta machiajului (desi parea sceptica la inceput), ca sa nu mai povestim de intensitatea mare a culorilor !
Personal prefer aceste texturi in locul acuarelelor sau a fardurilor pe baza de apa in machiaj. E adevarat ca se lucreaza putin mai greu cu ele, insa odata ce ai deprins tehnica devii dependent :)
vineri, 24 mai 2013
Cum să fii frumoasă în fiecare zi!

Frumuseţea ta este unică, precum visurile tale. Atunci
când arăţi bine, te simţi bine. Iar atunci când te simţi bine, eşti mult mai
aproape de îndeplinirea visurilor. Munca mea în calitate de
make-up artist începe de
la visurile tale. Ele reprezintă inspiraţia mea.
Cum reușești să arăți bine și să te simți frumoasă?
Simplu, prin câțiva pași :îngrijire constantă a
pielii, protecție solară, produse calitative, informații corecte și de ce nu,
tendințe. Îngrijirea constantă a pielii constă în demachiere, tonifiere și
hidratare și odată pe săptămână exfoliere și hidratare intensă.
Ce trebuie să știi despre machiaj!
Machiajul profesional pune în valoare
trăsăturile.
Machiajul reflectă personalitatea ta .
Machiajul se adaptează în funcție de :
vârstă, momentul zilei, ținută, astfel încât să creezi un look întreg .
Nu uitați când vă machiați să țineți
cont de tipul de lumină în care veți sta(fie natural fie artificială).
Machiajul văzut în lumină naturală trebuie să fie natural, transparent cu
texture mate, culori pastelate sau neutre și să folosiți o cantitate foarte
mică de produs. Machiajul văzut în lumină artificial trebuie să fie natural sau
cu acoperire medie, texture mate, irizante sau sidefate, culorile pe care le folosiți
trebuie să fie de o intensitate medie sau mare.
Și tu poți fi frumoasă în fiecare zi !
luni, 13 mai 2013
Ten patat? Zone rosiatice? Cearcane? Ten acneic? Cum folosim machiajul in cazul unui ten cu probleme?

Despre pregatirea tenului am mai povestit: demachierea,
tonifierea si hidratarea sunt pasii esentiali in reusita unui machiaj, chiar si
cel corector.
Daca ai un ten cu problem nu trebuie sa lipseasca din trusa
ta corectoarele. Ce facem cu ele si cum le aplicam pentru a obtine un ten
perfect si natural va voi povesti in acest articol.
Verdele neutralizeaza orice zona rosiatica
(cosuri,cuperoza,ten sensibil,cu tendinta de roseata). Pentru un ten sensibil,
rosiatic este recomandata o baza corectoare verde. Daca roseate este pe o
anumita zona se recomanda folosirea unui corector verde.
Violetul neutralizeaza tenta maronie a pielii (pete maronii
sau ten tern). Pentru un ten tern se recomanda o baza corectoare violet. Pentru
petele maronii recomand corector violet.
Oranjul neutralizeaza zonele albastrii (foarte util in
corectarea cearcanelor , in special la tenurile maslinii si mulatre). Cearcanele
se corecteaza cu nuante de corector .
Galbenul il putem folosi pentru a acoperi cearcanele
roz-vinetii.
Rozul este folosit pentru cearcane maronii.
Ca sa nu dati gres recomand un corector somon, neutralizeaza
majoritatea cearcanelor.
Este importanta tehnica de aplicare a produselor, va recomand
tapotarea. (procedeu ce presupune atingerea usoara, repetata a zonei ce urmeaza
sa fie corectata) Atentie sa nu apasati, veti obtine contrariul.
In cazul unui ten acneic fondul de ten se aplica prin
aceeasi metoda de tapotare, alegeti un fond de ten oil free. Daca aveti ten
sensibil alegeti un fond de ten bio, hidratant. De asemnea evita
fondurile de ten care nu au pompita, fiind stocate in sistem tub. Acest sistem
permite patrunderea bacteriilor, care accentueaza acneea.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)